Kranio Sakral Terapi i Fredericia

Kranio Sakral Terapi til voksne

Kranio Sakral Terapi i Fredericia - dybdegående kropsterapi

Lidt baggrund om behandlingsformen
Kranio Sakral Terapi stammer tilbage fra 1920’erne, hvor den amerikanske osteopat og læge William Sutherland for første gang beskrev behandlingsformen: Han dokumenterede bevægeligheden mellem kranieknoglerne hos voksne. William Sutherland, og siden hans elever, arbejdede op igennem det 20. århundrede videre med disse opdagelser, og de skabte teknikker, som blev en del af den osteopatiske behandlingsform.

Den amerikanske osteopat og læge John Upledger arbejdede i 1970’erne videre med disse teknikker og udviklede Kranio Sakral Terapien som selvstændig behandlingsform. Denne danner grundlag for den terapiform, vi bruger i dag. Kranio Sakral Terapien kom til Danmark i midten af 1980 og praktiseres bl.a. af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale.

Hvad er Kranio Sakral Terapi?
Kranio Sakral Terapi (KST) er en meget blid og dybdegående kropsterapi, som arbejder med kroppens egne ressourcer med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse. I Kranio Sakral Terapi arbejder man med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinalvæsken (hjernevæsken), muskler, bindevæv og organer. Man har hermed indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet, som altså har effekt på hele kroppen.

Behandlingen varer cirka 1 time, hvor du ligger afslappet på en briks. Du har dit tøj på samt et tæppe over dig, imens jeg via nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer – især omkring hovedet, rygsøjlen og bækkenet. Mange klienter oplever at komme i en meget afslappende, nærmest meditativ tilstand under behandlingen.

KST kan have en positiv effekt på en lang række lidelser som eksempelvis:
Book tid til behandling

Ønsker du at booke en tid til Kranio Sakral Terapi? Så klik dig ind på mit bookingsystem og vælg en dato og tid, der passer dig. Jeg ser frem til at hjælpe enten dig eller dit barn.

Kranio Sakral Terapi til børn

Dit Liv i Balance i Fredericia tilbyder også KST til børn fra spædbarnsalderen og opefter.

Hvad kan KST hjælpe med?
Undersøgelser fra ”Journal of the American Osteopatic” (ASS 1996/Flymann) viser, at op mod 69% af alle børn har påvirkninger fra fødslen eller omstændighederne omkring fødslen, der gjorde, at de ikke havde de optimale vilkår for at udvikle sig. Ved behandling med Kranio Sakral Terapi kan man afhjælpe restriktioner i kroppen og dermed give barnet det optimale fundament for videreudvikling. 

Som beskrevet får mange børn større eller mindre skader under fødslen. Under fødselsprocessen i livmoderen sker der et vrid i barnets nakkeregion, hvorved der kan komme nerver i klemme, men dette kan også ske i forbindelse med håndtering af barnet uden for livmoderen. Når kranienerverne sidder i klemme, blokerer det for cerebrospinalvæskens flow, og det kan betyde, at nervesystemet ikke samarbejder optimalt med organerne.

Der kan også forekomme en forskubbelse af kranieknoglerne, da disse naturligt presses sammen for, at barnet lettere kan passere i fødselskanalen. Hvorvidt denne forskubbelse giver problemer for barnet, afhænger af, om det udsættes for fysisk og psykisk chok under fødselsprocessen – og det kan komme til udtryk ved asymmetri i hjernehalvdelene. Hvis der er asymmetri i barnets hjernehalvdele, kan det trykke på hjernen og dermed hæmme hjernens udvikling, hvilket kan være årsag til kolik, hovedpine og spændinger og stress m.m. 

Når et barn bliver født ved kejsersnit, sker der ofte, at barnet bliver født for hurtigt, så trykket i lungerne efter fødslen ikke er optimalt. Ved en vaginal fødsel masseres kroppen i gang.

Barnets immunforsvar kan blive påvirket, da det ikke i samme grad påvirkes af moderens bakterier under fødslen. Det samme er gældende for barnets tarmflora. Psykologisk kan barnet blive påvirket, da det ikke har været igennem hele processen med at kæmpe sig ud – og overgangen fra foster til baby sker for hurtigt.

Hvordan foregår en KST-behandling for dit barn?
Hos Dit Liv i Balance er dit barn i centrum, og behandlingen foregår på barnets præmisser, hvorfor jeg tager mig god tid til at opnå tillid og skabe tryghed hos barnet, inden jeg påbegynder behandlingen. Det er en god idé at medbringe en smule legetøj, en bamse el. lign., som barnet kan finde tryghed i, for så er det lettere at få skabt den gode kontakt inden behandlingen.

Barnet er fuldt påklædt under behandlingen og ligger på briksen med mor eller far siddende ved siden af. Jeg foretager en blid vurdering af barnets kranio sakrale system og korrigerer kilder til smerter og dysfunktioner ved at bruge blide manipulerende teknikker blandt andet på barnets kranie, rygsøjle og korsben. Behandlingen forgår meget blidt, og der arbejdes kun med 5 grams tryk. De fleste børn bliver afslappede og rolige under behandlingen. 

For at opnå den bedst mulige kontakt med barnet er det vigtigt, at der ikke er søskende med til behandlingen.

Udekørende behandlinger
Som nybagte forældre kan det til tider være vanskeligt at komme ud af døren med en lille baby. Der skal pakkes pusletaske, måske bliver barnets søvnrytme forstyrret, eller der skal skiftes en ble: Alt sammen ting, der kan være svære at planlægge og forudse. Derfor tilbyder jeg udekørende behandlinger i en radius af 25 km fra klinikken i Skærbæk – imod en tillægspris på 100 kr. til behandlingen – til børn op til 6 mdr. På den måde kan dit barn blive behandlet hjemme i trygge omgivelser. Det eneste, jeg har brug for, er en sofa eller et puslebord, hvor barnet kan ligge, imens jeg behandler.

Hvilke problematikker kan afhjælpes med KST?
Få mere at vide

Du er altid velkommen til at kontakte Dit Liv i Balance, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om mine behandlinger inden for Kranio Sakral Terapi, Hot Stone Massage samt øreakupunktur og NADA. Jeg ser frem til at hjælpe dig.